marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre San Andreas, cu Dwayne Johnson: cum a fost creat cel mai devastator cutremur din istorie

"San Andreas" este noul film al lui Dwayne Johnson, despre o catrastrofa naturala care poate deveni dintr-un scenariu de film unul dintre cele mai mari dezastre din istoria omenirii.

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre San Andreas, cu Dwayne Johnson: cum a fost creat cel mai devastator cutremur din istorie

"San Andreas" este un film spectaculos, care aduce in atentie posibilitatea unui cutremur atat de mare, incat ar putea sterge California de pe harta Americii. "The Big One", asa cum este numit, ar putea fi un cutremur care ar putea depasi 8 grade pe scara Richter, si pana la 9,5 despre care specialistii spun ca ar putea lovi California in urmatorii 30 de ani.


Productia cinematografica 3D, cu un buget de 100 de milioane de dolari, are ambitia sa reinventeze filmul apocaliptic si a fost o provocare pentru realizatorii filmului, incepand cu regizorul Brad Peyton. Cei de la Collider au fost prezenti la conferinta de presa sustinuta in Los Angeles, inainte de lansarea filmului, si au selectat cele mai interesante lucruri despre filmul "San Andreas".


10 lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre "San Andreas"


1. Productia a fost incheiata inainte de dezastrul din Nepal

Realizatorii filmului San Andreas nu aveau cum sa stie ce dezastru natural avea sa loveasca Nepal, in urma cu o luna, cand s-a petrecut cutremurul devastator, de 7,3 grade pe scara Richter, care a distrus Nepalul. Ca o coincidenta fatidica, cutremurul s-a intamplat in perioada lansarii filmului cu Dwayne Johnson. "In lumea in care traim in zilele noastre, aceste lucruri se intampla, din pacate, si nu le putem preveni. Este o coincidenta nefericita, iar noi suntem cu gandul si sufletul alaturi de cei din Nepal. Insa filmul nostru arata si cat de puternice trebuie si pot fi familiile in situatiile astea. Am incercat sa oferim si o poveste emotioanta, cu care oamenii care au fost in situatiile astea disperate, pot rezona."

 



2. "San Andreas" atrage atentia asupra pregatirilor in caz de cataclism

San Andreas atrage atentia, prin prisma entertaimentului, asupra impactului devastator pe care il are un astfel de cutremur, dar si a modului in care oamenii se pot pregati in astfel de situatii. Starul filmului, Dwayne Johnson, a facut cateva lucruri extraordinare alaturi de cei de la  Federal Emergency Management Agency (FEMA) - agentia care se ocupa cu informarea americanilor despre cum sa se pregateasca in caz de cataclism - in cadrul unor evenimente multimedia. "Partea buna a acestui gen de film e ca inveti cum sa te descurci, sa supravietuiesti sau sa mergi mai departe. Cred ca acest film ii va invata pe oameni cum sa invete sa se pregateasca si sa isi pastreze sangele rece in astfel de situatii" a spus Alexandra Dadarrio, cea care o joaca in film pe fiica lui Dwayne Johnson.


3. Ideea filmului a aparut in urma unor evenimente reale traite de producatori

Producatorul Beau Flynn a venit din New York in Los Angeles la finalul anului 1993, cu dorinta de a-si implini visul, acela de a face filme si a spune povesti. La cateva saptamani, a avut loc cutremurul din Northridge, in Los Angeles. "Ca si Dwayne, sunt din Miami, sunt invatat cu uragane, dar totusi, ai niste semne. Din pacate, nu e la fel in cazul unui cutremur. Acea experienta m-a traumatizat, m-am simtit mic si nesemnificativ, dar in acelasi timp recunoascator ca am supravietuit. Atunci, mi-am sunat mama si i-am zis ca ma intorc in New York, dar ea mi-a zis mai bine sa ma asez la casa mea. Un sfat bun, pe care l-am urmat si de atunci mereu mi-am dorit sa expun o poveste de acest gen, care are o latura inspaimantatoare, dar si foarte emotionanta, o lectie de viata. Am vrut sa arat ce forta are Mama Natura si ca un astfel de eveniment cataclismic poate reuni oameni din toate partile lumii. Asa ca da, ideea mi-a venit inca de acum 20 de ani" a povestit la conferinta producatorul Beau Flynn.

4. Filmul omaginaza adevaratii supereroi

Producatorului i-a placut ideea regizorului, cum ca fiecare dintre noi suntem puternici in felul nostru si avem o putere speciala, ca un supererou. "Oricine poata sa faca o schimbare, sa ajute si sa sustina. Mi-a placut ca Brad a insistat pe acest aspect, de poveste umana, emotionanta. Faptul ca putem fi umani unii cu altii ne transforma intr-un supererou adevarat, nu Marvel."

5. Dwayne Johnson a accept pe loc rolul

Dwayne Johnson era ocupat cu filmarile la Hercules, cand a primit scenariului filmului "San Andreas". "Am stat pana dimineata sa citesc scenariul si cand l-am terminat, i-am trimis imediat mesaj lui Beau Flynn, producatorului, ca vreau sa joc in film. Toti cei implicati ne-am dorit sa facem un film extraordinar, intr-un gen care este de foarte mult timp in cinematografiei si de interes pentru cinefili.

6. Producatorii au lucrat cu seismologi pentru a reflecta cat mai natural cutremurul

Pe langa emotie si spectacol, cineastii au vrut sa fie si cat mai apropiati de realitate, stiintific vorbind, asa ca au adunat o echipa de cei mai buni seismologi, cu care au lucrat indreaproape asupra scenariului.

7. Filmul are personaje feminine puternice

Carla Gugino si Alexandra Dadarrio sunt eroinele feminine principale, insa producatorii au incercat sa le ofere publicului doua perosnaje puternice, capabile sa se descurce in orice situatie, astfel incat si publicul feminin poate rezona cu acest film.

8.Dwayne Johnson nu si-a imaginat ca va devine un star

Dwayne The Rock Johnson a declarat ca nu si-a imaginat niciodata ca va devine celebru sau un star iubit de atate milioane de fani. "Am fost crescut de femei puternice si asta s-a transmis mai departe la fiica si sotia mea" a spus mandru Dwayne. "Cand eram mic, am vazut Raiders of The Lost Ark, cu Indiana Jones si am iesit de acolo inspirat. Am visat sa fiu ca Indiana Jones, sarmant, sa ii inving pe toti, dar nu aveam nicio legatura cu Hollywood-ul, asa can nu imi imaginam ca voi ajunge aici. Asa ca sunt extrem de fericit sa fiu aici azi, cu voi".

 



9. Steven Spielberg a fost principala sursa de inspiratie pentru regizorul Brad Peyton

Producatorul Beaun Flyn a declarat ca, pentru el, "regizorul Brad Peyton este urmatorul Steven Spielberg. De fapt, el a fost modelul nostru, cel care ne-a inspirat sa facem filmul. Nu am avut curaj sa-l cautam, insa el, un adevarat gentleman, ne-a trimis o scrisoare in care ne-a incurajat si ne-a spus numai cuvinte frumoase".

 

10. Actorii si-au facut singuri aproape toate cascadoriile

 


Actorii din "San Andreas" si-au facut singuri aproape toate cascadoriile, pentru ca regizorul a vrut sa li se vada fetele in timpul scenelor. In primele 15 minute, Dwayne Johnson sare dintr-un elicopter aflat la 150 m inaltime, pentru a salva o fetita prinsa intr-o masina suspendata la 50 m inaltime. "Au fost provocari din scenariu si scene absolut ametitoare, care va vor taia rasuflarea, dar care ne-au solicitat la maximum"

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies