marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 lucruri pe care nu le stiai despre American Psycho: cum a fost creat unul din cei mai infricosatori criminali de la Hollywood

"I like to dissect girls. Did you know I'm utterly insane?" In urma cu 11 ani, Christian Bale soca o planeta intreaga cu aceasta replica din thriller-ul American Psycho, devenit un film cult si care a fost rampa de lansare a actorului galez.

10 lucruri pe care nu le stiai despre American Psycho: cum a fost creat unul din cei mai infricosatori criminali de la Hollywood

GALERIE FOTO CU 10 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE AMERICAN PSYCHO


Zilele trecute, producatorii de la Lionsgate  au anuntat ca vor sa readuca la viata povestea care i-a inspaimantat pe americani si care a devenit cult in istoria cinematografica.
 

Studiourile vor sa faca un remake pentru American Psycho, filmul cu Christian Bale in rol principal, cu care acesta a dat lovitura la Hollywood in 2000. Inspirat din romanul thriller-satiric scris de Bret Easton Ellis in 1991, American Psycho il are in centru pe Patrick Bateman, un investitor bancar de succes , dar care noaptea se transforma intr-un ucigas si adevarat psihopat.

 

Cei de la Hollywood s-au decis sa faca un remake al filmului regizat de Mary Harron si pentru asta l-au angajat pe Noble Jones, mai putin cunoscut publicului, despre care s-a scris ca este protejatul lui David Fincher. Acesta ar fi debutul sau ca regizor la Hollywood, cunoscut mai mult pentru videoclipuri si a lucrat in echipa regizorului David Fincher pentru The Social Network. Insa autorul celebrului romana i-a enervat pe fani, cu mesajul sau pe Twitter in care a spus ca isi doeste ca un remake rolul principla sa fie jucat de Scott Disick sau Miles Fisher. Primul este cunoscut pentru aparitiile sale in reality show-ul Keep Up with The Kardashians iar pe Fisher l-ati vazut in Final Destination 5.

 

 

Fanii American Psycho nu sunt de acord cu un remake, cu atat mai putin cu alegerile actorilor pe care le-a facut Ellis, sustinand ca nimeni nu il poate inlocui pe Bale si nici nu poate fi facuta mai bine povestea criminalului in serie.
 

Daca in filmul original actiunea are loc la sfarsitul anilor '80, scenariul remake-ului il va aduce pe Bateman in New York-ul zilelor noastre. Inainte de a scrie romanul in 1991, Bret Easton Ellis s-a documentat intens despre cele mai oripilante crime care au marcat America, citind tot ce a putu gasi la New York Library. Creionand prima versiune a cartii, scenele cele mai ingrozitoare le-a lasat pentru final. "Atunci cand am scris romanul, traiam ca Patrick Bateman. Eram izolat, singuratic.
 

Alunecasem intr-o gaura neagra a consumerismului si in loc sa ma simt increzator si bine, ma simteam ingrozitor. Asta a fost si tensiunea din American Psycho. Totul a venit din interiorul meu, din niste sentimente adanci, pe care multi ani le-am respins." a spus autorul despre cum a creat personajul sau. Ceea ce i-a socat pe americani a fost antagonismul personajului principal: aparent un om de succes si absolut normal, elegant si imbracat in costum, fara nici un fel de gest care sa tradeze latura sa intunecata, el devine cel mai rau cosmar al Americii.

 

Dupa lansarea cartii, Ellis a primit mai multe amenintari cu moartea. Bateman, care ziua este aparent un barbat atragator si bogat , educat si rafinat si un angajat loial al unei companii de succes, noaptea se transforma intr-un sociopat, care comite unele dintre cele mai inspaimantatoare crime.

Christian Bale, care pana in 2000 nu era extrem de cunoscut la nivel mondial, a dat lovitura cu rolul lui Patrick Bateman. Cand a acceptat rolul, muti i-au spus ca va fi sinucidere curata pentru cariera sa, lucru care l-a ambitionat si mai tare si bine a facut, judecand dupa cariera sa stralucita pe care a avut-o de la acel rol. 
 

Interpretarea sa a fost laudata de critici, iar cei de la Entertainment Weekly l-au numit atunci unul din cei mai creativi oameni din industria entertainemnt-ului. Insa, American Psycho nu a fost ocolit de controverse, datorita scenelor dure de violenta, sex si tortura. Bateman era un adevarat "maestru" al crimelor, ale caror victime erau spuse la tortura, violuri, mutilari ale organelor genitale, inainte de a fi ucise cu brutalitate.
 

Intre timp, American Psycho a devenit un film cult pentru o generatie intreaga, iar interpretarea lui Christian Bale le-a atras atentia celor mai mari regizori si producatori de la Hollywood.

Crezi ca remake-ul se va ridica la nivelul originalului American Psycho?



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies