marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 greseli ridicole din filme. Erorile care au ramas in istoria cinematografiei

Chiar si cele mai bune filme pot cadea victime greselilor de filmare, efectele speciale sau montaj. In cele mai mult cazuri, greselile raman nesesizate de catre public, insa unele sunt atat de evidente incat este un mister cum de au ramas neobservabile de echipa de productie. 

10 greseli ridicole din filme. Erorile care au ramas in istoria cinematografiei

1. Independence Day

In timpul tiradei lui David din Area 51 cand se plange asupra soartei planetei si se revolta contra defrisarilor si poluarii, acesta se impiedica de un cos de gunoi pe care sunt scrise cuvintele “Art Dept.” Ori instalamentul secret isi are propriul departament de creatie, ori cei din recuzita si-au uitat gunoiul pe platourile de filmare.


 

2. The Goonies

La sfarsitul filmului, Data povesteste unui reporter cea mai inspaimantatoare parte a aventurii sale, cea in care a avut de infruntat o caracatita. Problema consta in faptul ca scena respectivei intamplari a fost eliminata din montajul final.

3.Commando

Desi un film cu un success rasunator in care personajul principal este jucat de Arnold Schwarzenegger, productia este plina de greseli de editare. De exemplu, Porsche-ul lui John Matrix ce a fost serios avariat in timpul urmaririi lui Sully, se repara in mod miraculos in secventa urmatoare impactului. 

4. The Gladiator

In timpul reconstuirii bataliei din Cartagina, o trasura loveste un perete si se rastoarna, dezvaluind o canistra de combustibil in spatele acesteia. Intr-adevar, romanii sunt cunoscuti pentru tehnologiile avansate pe care le-au dezvoltat, de la apeducte la strazi, dar niciodata in istorie nu s-a auzit ca ar fi inventat propulsia cu gaz.

5. Braveheart

Momentul in care o dubita alba isi face aparitia in decorul scenei cu batalia este cu siguranta o gafa colosala. 

6. Pulp Fiction

In scena din apartament in care Jules si Vincent se adapostesc din calea puscasilor, se pot vedea gauri in pereti, inaintea tragerii vreunui foc de arma din incapere.

7. North by Northwest.

Un baietel isi acopera urechile cu mult inaintea auzirii focului de arma in cafeneaua Mount Rushmore.

8. Jurassic Park

Programatorul devenit hot, Dennis Nedry, pare sa vorbeasca pe chat live cu un complice. Dar statia de lucru arata clar ca el vorbeste de fapt cu o convorbire inregistrata in prealabil.

9. Django Unchained

Cea mai mare gafa facuta de producatori este ca personajul lui Django poarta ochelari de soare in multe secvente din film. Ochelarii de soare au fost fabricati in China in secolul al 12lea, dar au aparut in Statele Unite abia in anul 1929, cand Sam Foster i-a vandut pentru prima data pe Atlantic City.

10. T3: Rise of the Machines

Una dintre cele mai notabile gafe ale seriei „Terminator” este cea din al treilea film, in momentul in care numarul de identificare al lui John Connor de pe escapada sa, Cessna 172 Skyhawk, se schimba in mod misterios. 


Galerie foto


Modifică setările cookies