marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 filme pe care trebuie sa le vezi in perioada sarbatorilor de iarna. Productiile care iti vor inveseli Craciunul

Sarbatorile de iarna, si mai ales Craciunul, au reprezentat o sursa de inspiratie nesecata pentru producatorii, astfel ca de-a lungul timpului au fost realizate zeci de filme specifice acestei perioade. Procinema.ro iti prezinta zece astfel de productii pe care ar trebui sa le vezi in urmatoarele saptamani.

12 filme pe care trebuie sa le vezi in perioada sarbatorilor de iarna. Productiile care iti vor inveseli Craciunul

1. White Christmas

Doua nume sonore ale muzicii si dansului, Bing Crosby si Danny Kaye, isi unesc fortele dupa razboi pentru a deveni una dintre cele mai cautate echipe din showbiz. Intr-o iarna, lor li se alatură doua surori, Rosemary Clooney si Vera-Ellen, ce pleaca spre Vermont ca sa petreaca un Craciun plin cu zapada. Aventura incepe in momentul in care Crosby si Kaye descopera faptul ca hanul este condus chiar de fostul lor general din armata, care acum are probleme financiare.

 

 

2. Home Alone

Numeroase familie McCallister al micutului Kevin de 8 ani – parinti, unchi, frati, surori si veri – pornesc cu mic, cu mare sa petreaca sarbatorile Craciunului in strainatate, la Paris, dar in mod inconstient il uita acasa pe baietel. 

 

 

 

3. The Nightmare Before Christmas

Jack este regele dovlecilor. El s-a plictisit de Halloween iar atunci cand gaseste tinutul Christmas se gandeste sa inlocuiasca sarbatorile. El il rapeste pe Mos Craciun si se hotaraste sa imparta cadourile la copii. Desi Jack crede ca este o sarcina usoara, nu va fi deloc asa.

 

 

 

 

4. Arthur Christmas

Toata lumea se intreaba cum reuseste Mos Craciun sa aduca la timp in seara de Ajun cadourile tuturor copiilor din lume. Dar acum am aflat: are un mecanism ultra sofisticat si tehnologizat care-l ajuta sa ii faca pe cei mici fericiti.

In Ajunul Craciunului, la Polul Nord, Arthur (vocea lui James McAvoy), fiul lui Mos Craciun, lupta din toate puterile sa repare eroarea facuta de mecanism: un copil nu si-a primit cadoul. Pentru asta va apela la ajutorul bunicului sau si la metode mai elementare de livrare a cadourilor: "invechita" sanie si renii magici.

Un film superb pentru copii, Arthur Christmas mai beneficiaza de vocile cunoscutilor actori Hugh Laurie, Bill Nighy si Jim Broadbent.

 

 

 

5. The Hebrew Hammer

Mordechai Jefferson Carver este un evreu ortodox care porneste intr-o misiune de a salva Hanukkah, o importanta sarbatoare evreiasca, atunci cand afla ca fiul malefic al lui Mos Craciun este decis sa o elimine.

 

 

6. Love Actually

Inainte de Craciun, in Anglia, lucruri neobisnuite se petrec. Opt oameni isi urmeaza drumul dictat de bataile inimii si se indragostesc, arata dragoste sau furie, se despart sau pur si simplu cauta pe cineva din cauza singuratatii marcante. Pentru toate varstele si la toate nivelurile sociale, dragostea este tema principala.

 

 

7. Planes, Trains and Automobiles

Tot ce vrea Neal Page este sa ajunga la timp acasa pentru Ziua Recunostintei. Zborul sau cu avionul este anulat din cauza vremii nefavorabile, asa ca trebuie sa gaseasca un alt mijloc de transport. Din pacate, se trezeste pe cap si cu Del Griffith, un agent de vanzari care este mult prea vorbaret, avand tot timpul un sfat de dat, sau o gluma de facut. Iar cand Del decide ca merge in aceeasi directie cu Neal, lucrurile se agraveaza pentru acesta din urma.

 

 

 

8. The Polar Express

Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede in Mos Craciun si nici in miracole. Dar in ajunul Craciunului un lucru extraordinar se intampla: la usa casei sale apare un tren, „Polar Express”, iar conductorul (voce tot Tom Hanks) il invita inauntru. Aventura care va incepe va intrece orice imaginatie.

 

 

 

9. Scrooged

Francis Xavier este un producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita. Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste. El este vizitat de fantoma mentorului sau Lew Hayward, care ii demonstreaza ca metodele lui nu sunt tocmai corecte si il avertizeaza ca alte fantome vor aparea pentru a-l ajuta sa isi schimbe viata.

 

 

 

 

10. Die Hard

Bruce Willis il interpreteaza pe neconventionalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul il transforma in singura salvare a unui grup de ostatici, blocati intr-un zgarie nori din Los Angeles, printre care se afla si sotia sa.

 

 

 

11. Frozen

Frozen este un film animat care imbina intr-un mod magic stilul nou cu cel clasic al celor de la Disney, povestea celor doua surori printese a caror relatie le este testata atunci cand parinti lor mor intr-un tragic accident.


Anna (Kristen Bell) si Elsa (Idina Menzel) sunt inseparabile in perioada copilariei, insa legatura lor incepe sa se dastrame odata cu trecerea timpului. In momentul in care Elsa ajunge regina si incearca sa faca tot ce este posibil pentru fericirea Annei, insa nu reuseste acest lucru si ingheata tot regatul din greseala. Marcata de acest incident, Elsa se retrage in munti, iar Anna porneste in cautarea ei pentru a o convinge sa se intoarca in regat.

 

12. Miracle on 34th Street (versiunile din 1947 si 1994)

 

Aceasta productie reia povestea filmului clasic cu acelasi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge raminind fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) si fetita ei nu cred prea mult in spiritul si atmosfera mirifica a Craciunului. Oricum, Doris este insarcinata sa gaseasca cel mai potrivit Mos Craciun pentru a imparti daruri copiilor in magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, dupa cum se dovedeste foarte curind, este convins ca e chiar Mos Craciun. Autoritatile il ameninta ca il vor interna intr-un spital de nebuni insa un tinar avocat si spiritul Craciunului il vor salva. Desigur, fanii iubesc varianta clasica, ce a devenit una dintre cele mai iubite povesti din istoria filmului, un film clasic pentru aceasta perioada.

 

 



Modifică setările cookies