marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 filme pe care sa le vezi dupa ce ai picat BAC-ul :)

Parintii nu-ti mai dau bani de mare. De citit, nu-ti place sa citesti. La tv e sezonul reluarilor. Urmeaza o vara caniculara. Ce e de facut? Iti facem noi o lista de 10 propuneri cinematografice eclectice (eclectic=care imbina elemente din genuri diferite).

Subiectul 1

PERFECT SCORE (2004)

Superlativul copiatului

Sigur ca sunt printre noi experti ai telefoanelor mobile, hands free-urilor sau fituicilor servite, dar poate vreti sa vedeti cum o fac americanii. 6 pustani de liceu stresati de Scholastic Aptitude Test (SAT), ajung sa intre prin efractie la Princeton pentru ca sa copieze subiectele de examen cu o zi inaintea desfasurarii acestuia.
 

 

Subiectul 2

MOROMETII (1988)

Moromete, Ilie Moromete

Decat sa dati banii pe un meditator sau pe vreo carte de comentarii, puteti sa urmariti ecranizarea romanului Morometii lui Marin Preda. Dati rewind, fast forward, studiati personajele si evolutia lor. Nu uitati insa sa faceti diferenta la examen intre Ilie Moromete, personajul, si Victor Rebengiuc, actorul.

 

Subiectul 3

 

 

21 (2008)

Matematica, memorie si multi bani

Sunt 52 de carti intr-un pachet de joc. Regulile de blackjack banuim ca le stie toata lumea caci Romania e o tara plina de banci, farmacii si cazinouri. Ce urmeaza? Nimic mai simplu: preluati metoda pustanilor din 21 si, antrenati cinematografic de Kevin Spacey, dati lovitura. Daca reusiti, n-o sa mai aveti nevoie de nicio diploma de BAC.

 

Subiectul 4

FILANTROPICA (2002)

Educatia vine de peste Prut

FiImul lui Nae Caranfil e de interes nu doar pentru destinul esuat al lui Robert Dobrovicescu, elevul certat cu scoala, ci mai ales pentru momentul de umor antologic al vizitei rachetilor moldoveni in sala de clasa. Replica: “Ni batem joc di scoala?” si amenintarea cu arma bat oricate camere de filmat ale ministrului Funeriu. 

 

Subiectul 5

FERRIS BUELLER’S DAY OFF (1986)

Chiulangeala la rang de arta 

Chiulul, chiulul, e normal la varsta mea! Cam acesta e refrenul preferat al lui Ferris Bueller, cel mai simpatic licean cinematografic. Micutul e vanat de directorul institutiei de invatamant pe care o  frecventeaza de la rar spre deloc, iar directorul, la randul sau, e vanat de un Rottweiler. Amuzament garantat.

 

Subiectul 6

POLITIST, ADJECTIV (2009)

DEX cinema

Poate o sa va plictiseasca vreo 2 ore, dar oricum mare lucru n-aveti de facut, nu? La final veti fi mai bogati: veti sti cat de folositor poate fi un dictionar explicativ al limbii romane si veti afla ca maieutica e un cuvant al limbii noastre. Noi nu dam spoilere.

 

Subiectul 7

COLLEGE (2008)

Fete, petreceri si bautura

Sigur ca sunt cel putin 10 filme mai bune cu liceeni si visele lor despre ce va insemna facultatea, dar nu poti sa ai pretentii la crème de la crème dupa ce ai picat un examen, corect? Asa ca multumiti-va cu College: filmul sablon in care trei prieteni in ultimul an de liceu descind intr-un campus universitar pentru o portie de distractie.

 

Subiectul 8

PLANET EARTH (2006)

Mama Natura, aia adevarata

Metodele de predare sunt invechite, creta e toxica, iesitul la tabla retrograd, iar i-phone-ul... atat de cool.  Cel putin la fel de cool ca si acest documentar in 11 parti despre toate formele de relief de pe Pamant. Cea mai frumoasa lectie de geografie ever predata de profesorii englezi de la BBC.

 

Subiectul 9

THE BIG BANG THEORY (2007 – 2011)

Tocilarii la putere

Am zis ca ne ocupam de filme, dar daca am facut o exceptie pentru un documentar de exceptie, facem una si pentru un serial de comedie foarte bun. In Big Bang Theory rolurile principale sunt detinute de doi tocilari geniali, experti in matematici superioare, filozofie sau fizica cuantica. Ceva-ceva tot s-o lipi…

 

Subiectul 10 

BAD TEACHER (2011)

Profa cool

Ok, ok, nu l-am vazut nici noi inca, dar o profa buna, dar reeeea interpretata de Cameron Diaz nu poti gasi decat in cinematografie. Vom afla in curand daca ea tolereaza sau nu copiatul... 


Modifică setările cookies