Ads by IBU ProTV

Henry Cavill

1983-05-05

(2 voturi)
10.0/10

Henry Cavill s-a nascut pe 5 mai 1983 in Jersey, Channel Islands. A fost al patrulea din 5 baieti. A terminat liceul Stowe School perioada in care a inceput sa joace in piese de teatru ca "Visul unei nopti de vara" sau "Grease". La 19 ani debuteaza pe marile ecrane cu cu rolul... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Henry Cavill

Henry Cavill s-a nascut pe 5 mai 1983 in Jersey, Channel Islands. A fost al patrulea din 5 baieti. A terminat liceul Stowe School perioada in care a inceput sa joace in piese de teatru ca "Visul unei nopti de vara" sau "Grease".

La 19 ani debuteaza pe marile ecrane cu cu rolul lui Albert, fiul lui Fernand Mondego din filmul "Contele de Monte Cristo"


Henry Cavill a ajuns in atentia marilor producatori cu rolul lui Charles Brandon, cumnatul regelui Henric al VIII-lea, in serialul de succes "The Tudors" in care a jucat din 2007 pana in 2010. El a mai jucat in filme precum "Whatever Works / Ce-o fi o fi..." (2009), "Stardust / Pulbere de stele" (2007), "Tristan & Isolde / Tristan & Isolda" (2006) si "Hellraiser: Hellworld.com" (2005).

Henry Cavill a fost numit de "the most unlucky man in Hollywood" ( cel mai ghinionist actor de la Hollywood) in 2005 de revista Empire dupa ce a fost refuzat in urma auditiilor pentru Bruce Wayne/Batman, Superman/Clark Kent, si James Bond. Ironic, actorul a pus mana pe rolul lui Superman 5 ani mai tarziu in 2010. Este primul actor "non american" care il va juca pe Superman in productia Man of Steel.

In adolescenta a jucat rugby, insa o accidentare l-a fortat sa renunte. Viseaza sa joace rolul lui Alexandru cel Mare. Regizorul Tarsem Singh l-a ales pentru rolul lui Tezeu in filmul de actiune Immortals, lansat in 2011.

Britanicul a fost si prima alegere a lui Stephenie Meyer pentru rolul lui Edward din Twilight, insa pana ca povestea sa ajunga pe marile ecrane acesta avea deja 25 de ani iar autoarea cerea un tip care sa para de 17 ani.

Din mai 2011, este logodit cu Ellen Whitaker, membra in echipa olimpica britanica de calarie cu obstacole.

 

Galerie foto

Vezi toate imaginile ›