Ads by IBU ProTV

Freida Pinto

1985-10-18

(0 voturi)
0.0/10

Freida Pinto s-a nascut pe 18 octombrie 1984 in Mumbai, India. Mama ei Sylvia Pinto, este director la liceul St. John's Universal High School (Goregaon) si tatal Frederick Pinto, manager de sucursala la banca din Baroda. Timp de 2 ani a fost fotomodel pentru agentia Elite Model. In 2008 la... citeste continuarea ›

Filme

Vezi toate filmele ›

Despre Freida Pinto

Freida Pinto s-a nascut pe 18 octombrie 1984 in Mumbai, India. Mama ei Sylvia Pinto, este director la liceul St. John's Universal High School (Goregaon) si tatal Frederick Pinto, manager de sucursala la banca din Baroda. Timp de 2 ani a fost fotomodel pentru agentia Elite Model.


In 2008 la cateva luni du pace incepuse sa ia lectii de actore,i Pinto isi face debutul in cinematografie cu aparitia in fSlumdog Millionaire. Filmul spune povestea unui tanar din saracimea Mumbaiului care apare intr-un joc de televiziune si uimeste pe toata lumea. In film, Pinto joaca rolul Latika, fata de care e indragostit Jamal (Dev Patel).


Freida care in 2008 a fost la auditii pentru rolul Camille in Quantum of Solace insa a pierdut in fata Olgai Kurylenko a fost aleasa de regizorul britanicul Danny Boyle pentru rolul din Slumdog Millionaire recompensat in 2009 cu opt trofee din partea Academiei de film americane, inclusiv cu Oscarul pentru cel mai bun film. Freidei Pinto i s-a acordat distinctia "Screen Actors Guild Award" pentru performanta extraordinara in film si a fost nominalizata la premiile BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol secundar.In 2011, a pus mana pe doua roluri importante in drama SF "Rise of the Planet of the Apes" regizat de Rupert Wyatt si "Immortals" facut de Tarshem Singh


Freida a aparut in reclame pentru Wrigley's , Skoda, Vodafone India, Airtel si DeBeers iar inainte de aparitia in filmul Slumdog Millionaire, a prezentat emisiunea de calatorii internationale Full Circle la Zee International Asia Pacific.

Actorii ei preferati sunt Jack Nicholson, Johnny Depp, Marilyn Monroe si Nicole Kidman. Este iubita colegului de platou din Slumdog Millionaire Dev Patel.